Autokeuring in Coronatijden

6 mei 2020 | Dirk

Vandaag woensdag is de autokeuring in Ghislenghien voor het eerst in zeven weken weer open, enkel op afspraak. Joris is erin geslaagd om twee afspraken te laten noteren, één om 09:30 en een tweede om 11:30.

De eerste rit start thuis en brengt mij glijdend tussen de glooiende landschappen rond Geraardsbergen naar Lessines en Ghislenghien. De wachtrij is klein, het is vrij snel mijn beurt om binnen te rijden. Alle technici en alle bezoekers dragen consequent een mondmasker. Ik heb het wat moeilijk om het Waals broebel-Frans achter die mondmaskers te begrijpen wanneer de technici willen controleren of de achterlichten in orde zijn. "Al mez feu de boula" ... ik denk dat hij bedoelt dat ik het achtermistlicht moet aanzetten. Daarna iets in de aard van "vou met attach morque", ik heb moeten vragen om het nog even te herhalen, maar het klonk toen nog slechter; het bleek een vraag te zijn om de trekhaak te monteren. Dat was een makkie: even knopje duwen achteraan in de koffer en de magie gebeurt helemaal elektronisch en vanzelf. Spijtig dat die technieker de tevreden grijns op mijn gezicht niet kon zien achter mijn mondmasker.

Geen enkele opmerking voor deze wagen, in perfecte staat dus. Wij spreken intern bij Legend Motors van "ne groenen" of "ne rooien" en dan hebben we het niet over de Waalse politiek, maar wel over het officieel verslag. Ik neem ook altijd een foto en WhatsApp die dan naar Joris. In dit geval was het dus "nen dikke groenen". Ik stijg met een zeker gevoel van waardigheid weer in de cabine van dit luxe oord en geniet in stilte van het landschap dat zomers ademt en mij met een vol gevoel van tevredenheid terugbrengt naar de hoofdzetel van Legend Motors in Ronse.