90's kid

20 februari 2021 | Joris

Sommige keuzes maakt een mens bewust. Sommige keuzes komen jouw richting uitgewaaid.

Een Renault Clio van ’97, ingeruild op een BMW 3-Reeks Touring. Die had ik niet direct zien aankomen.
Didi, de eigenaar, was met z’n Clio’tje gekend bij de hipsters op school waar hij leerkracht is. Met zijn BMW mag hij nu ook de yuppies tot z’n fanboys rekenen.

Een 90’s kid, die zien we hier niet vaak meer. Een klein grappig doosje. In Vert Anglais oftewel British Racing Green.
Ik sta stil. Staar. En word vrolijk. Een kubus instant happiness. Een fossiel uit een tijdperk waar catalogi meer koetswerkkleuren bevatten dan milieusystemen.

Nou wel, 1997. Da’s 24 jaar geleden. Het geboortejaar van Wi-Fi. Zo oud. Dat eist z’n tol.
Het dak ziet eruit alsof hij ondersteboven op een transportband met steenpuin gelegen heeft, op hoogste snelheid, gedurende 24 jaar. Alsof een bende straatkatten de film Gladiator nagespeeld hebben. De held die een koetswerkpaneel zonder schade kan aanduiden, smeer ik een boke met choco.

Heden ten dage lijkt een Volkswagen Polo al een halve SUV, maar deze jongen stamt uit een tijdperk dat u gewoon een parleetje kon slaan met de buurman, leunend op het dak. U kon er begot een drankje bijnemen. Tooghoogte quoi.

En die 13” bandjes. 13” bandjes! Een peuter op z’n driewieler staart u minachtend na. Bij de eerste beste put mag u Touring bellen omdat uw auto verdwenen is. Er zit een transponder in de sleutel die zich een beetje Trump waant.
Af en toe werkt hij en af en toe gaat hij stevig in kortsluiting.

Het koppelingspedaal moet u zover lossen dat u met uw knie achter uw linkeroor menig pilatesleraar groen van jaloezie doet uitslaan. Voor mensen groter dan 1,45m is die knie achter het linkeroor trouwens de standaard rijpositie. Tenzij u de bestuurderszetel verwijdert en plaatsneemt op de achterbank. Die is zo ver doorgezakt dat u even goed in de koffer kan kruipen.

Toch reed de vorige eigenaar 5 jaar probleemloos rond. Net zoals in de liefde zijn het de imperfecties die de perfectie maken. Een autootje zo complexloos dat benzine tanken en af en toe bandjes blazen (staan op druk na 0,6 nanoseconden) uw grootste zorgen zijn.

Disclaimer: De dobbelstenen aan de binnenspiegel zijn niet inclusief. De 3 Arbre Magique’s zijn discussieerbaar.

U had verwacht deze Franse beauté binnenkort te bewonderen is op www.legendmotors.be? Hélas.
We hebben een betere bestemming voor deze Fransoos. Hij gaat ons helpen een betere wereld te creëren. Hoe dan? Stay tuned…